doneaza 2%
„Drepturile omului, pentru dumneavoastră, prin noi”

“Culturi dincolo de granițe”

Seminar local II "Culturi dincolo de granițe" (22 martie, 2012)

 
1.Promovarea interculturalităţii între comunităţile de resortisanţi ai ţărilor terţe şi populaţia majoritară; 
2.Dezvoltarea abilităţilor mediatorilor interculturali de gestionare a dialogului cu instituţiile publice şi ONG-urile din domeniul migraţiei, pentru a rezolva mai bine problemele din comunităţile din care provin. 
Seminarul din 22 martie 2012 s-a desfăşurat la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, sala 22 între orele 17,00 – 20,00.
Seminarul a fost intitulat: „Culturi dincolo de graniţe” , a fructificat obiceiuri, ritualuri, costume, artizanat, muzică, dansuri şi prezentarea unui scurt istoric despre istoria naţiunii ecuadoriene, tunisiene si din Kazahstan. Au fost prezente la seminar 6 ţări din 3 continente diferite şi anume: Tunisia, Maroc, Palestina, Kazahstan, Ecuador şi Republica Moldova.
Seminarul a promovat, de asemenea, serviciile sociale de informare şi consiliere, cursurile de limba română, adresate imigranţilor din spaţiul non-UE în municipiul Cluj-Napoca.
La seminar au paticipat 39 de persoane, aparţinând celor 6 comunităţi enumerate mai sus, 6 reprezentanţi ai unor instituţii publice cu responsabilităţi în domeniul migraţiei, 4 reprezentanţi ai unor ONG-uri cu preocupări în domeniul migraţiei, 6 reprezentanţi ai comunităţilor de RTT, români şi RTT. 
 

PREZENTARE COMPLETĂ: Raport Seminar 22 martie 2012 IIT

[widgetkit id=509]