„Cunoaşte-ţi drepturile, cunoaşte legea”  – derulat din 1998 până în prezent.

Coordonator program: Gabriella Purja, ex-vicepreşedinte a Curţii de Apel Cluj şi fost judecător, cu stagii de peste 37 de ani în magistratură.

Proiectul a fost finanţat de Fundaţia pentru o Societate Deschisă şi Centrul de Resurse Juridice, 1998-2001. Din 2002 se auto susţine prin aportul în natură al voluntarilor: jurişti, sociologi, asistenţi sociali.

Principalele rezultate: Au beneficiat de serviciile programului peste 7.000 de cetăţeni. Anual sunt sprijiniţi peste 100 de cetăţeni să îşi rezolve problemele. Peste 90% dintre problemele în care se acordă aceste servicii reprezintă conflicte dintre cetăţean şi instituţiile statului. Principalele domenii în care se acordă serviciile de informare şi consiliere sunt: domeniul proprietăţii, contencios administrativ, conflicte de muncă, regimul deţinuţilor din penitenciar, conflicte între vecini generate de proasta implementare a legilor proprietăţii de către Administraţia Publică Locală, căi interne şi internaţionale de atac, încălcarea dreptului la un proces echitabil, conduita avocatului, conduita funcţionarului public, legislaţie proastă.

Programări consiliere:

TEL: 0264-550775, 0742685623

În cazul în care aveți nevoie de consiliere juridică, vă rugăm să completați formularul de mai jos.

[contact_form]