Consiliul Civic Local (CCL) Cluj, platformă civică de monitorizare a Administraţiei Publice Locale, program permanent.

Înfiinţată în martie 2004 până în prezent, Consiliul Civic Local, Cluj este un forum de peste 40 de ONG-uri şi personalităţi din municipiul Cluj-Napoca. Această platformă se susţine prin aportul organizaţiilor membre şi prin expertiza specialiştilor. Consiliul Civic Local  a devenit una dintre vocile civice cele mai vizibile din comunitate şi din regiune, cu impact major asupra transparentizării deciziei publice la nivel local. LADO, filiala Cluj este membră fondatoare a CCL Cluj.

Coordonator din partea LADO filiala Cluj şi consilier civic: Dr. sociolog Ana Luduşan

Principalele rezultate: Monitorizarea a 192 de şedinţe a Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca. Monitorizarea a peste 19200 de proiecte de HCL şi amendarea a peste 200 de HCL Cluj-Napoca. Anual se monitorizează peste 20 de şedinţe ale Consiliul Local şi peste 2400 de proiecte de HCL.

Peste 100 de idei şi proiecte propuse de Consiliul Civic Local au fost preluate în deciziile politice locale. Au fost organizate 10 întâlniri cu parlamentarii de Cluj pentru promovarea unor probleme care vizează ameliorarea legislativă. Consiliul Civic Local îşi propune îmbunătăţirea participării cetăţeneşti la elaborarea deciziilor publice locale şi transparentizarea deciziilor publice ale Administraţiei Publice Locale (APL). LADO, filiala Cluj a organizat 2 dezbateri din cele 12 dezbateri anuale pe care le organizează Consiliul Civic Local Cluj şi asigură secretariatul CCL din anul 2004, în regim de voluntariat.

Pentru mai multe informații accesați: www.clc-cluj.org