Liga Apararii
Drepturilor Omului,
Filiala Cluj

Program de internship_LADO Cluj 2014-2015

Liga Apărării Drepturilor Omului, Filiala Cluj selectează interni. Dacă eşti interesat de migraţie, economie socială şi drepturile omului, înscrie-te în concursul de selecţie.

Despre LADO

Liga Apărării Drepturilor Omului Filiala Cluj-Napoca LADO a fost creată în 1990 şi este  filiala a LADO România.

LADO România este organizaţie de utilitate publică conform Ordonanţei de Guvern nr. 971 din 19 octombrie 2000 şi membră a Federaţiei Internaţionale a Ligilor pentru Apărarea Drepturilor Omului (FIDH) cu sediul la Paris.

De-a lungul anilor, LADO filiala Cluj a coordonat şi implementat mai multe proiecte care au avut ca scop, în primul rând, cunoaşterea drepturilor, libertăţilor şi obligaţiilor de către cetăţeni, furnizarea serviciilor de consiliere şi informare gratuită pentru cetăţeni români  şi străini.

De asemenea, LADO filiala Cluj a adus o contribuţie majoră în dezvoltarea codului de conduită a funcţionarilor din Administraţia Publică Locală, în formarea jurnaliştilor privind valorile drepturilor omului, a non discriminării, a şanselor egale în faţa şcolii şi a vieţii, în formarea mediatorilor pentru comunităţi dezavantajate, a transparenţei în Administraţia Publică, în formarea primarilor şi consilierilor locali privind principiile dezvoltării durabile, a economiei sociale, a comerţului echitabil şi a consumului responsabil.

 

Proiecte în derulare în care vor fi implicaţi internii:

Cunoaşte-ţi drepturile, cunoaşte lege, program permanent de consiliere gratuită din 1998

Consiliul Civic Local Cluj, program permanent din 2004, platformă civică de monitorizare a Administraţiei Publice Locale, LADO filiala Cluj este membră fondatoare

Partener în proiectul Coordonarea Nationala a Acțiunii de Integrare a Resortisantilor terte în România,  coordonat de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, Bucureşti. Fondul European de Integrare a resortisanţilor ţărilor terţe

LADO, filiala Cluj gestionează Centrul pentru Străini din Cluj-Napoca

Partener în proiectul  Migrant în România Interculturală coordonat de Institutul Intercultural Timişoara. Fondul European de Integrare a resortisanţilor ţărilor terţe

LADO Cluj lansează  programul de Internship 2014-2015 pentru tinerii interesaţi în domenii precum migraţie, drepturile omului, economie socială, dezvoltare durabilă, cetăţenie activă.

 

Criterii de Eligibilitate:

Candidaţii trebuie să cunoască la nivel satisfăcător limba engleză şi  franceză, să fie motivaţi şi creativi. Sunt bine venite aplicaţiile atât din partea studenţilor de la facultăţile tehnice cât şi de la facultăţile umaniste. Vă încurajăm să aplicaţi!

Aplicaţia trebuie să conţină

–          Un CV pe care îl trimiteţi la  una dintre adresele de e-mail : ana_ludusan@yahoo.com, ionela_racatau@yahoo.com, daniela_cervinschi@yahoo.com.

–          Data limită de depunere a candidaturilor este 7 Noiembrie 2014

Responsabilităţi:

–          Consiliere pentru străinii din spaţiul non-comunitar aflaţi în România referitor la următoarele domenii: locuinţă, loc de muncă, asistenţă socială, medicală, asigurări de sănătate, educaţie, orientare culturală în cadrul proiectului Centrul de Informare pentru Străini.

–          Participarea la campanie de informare a străinilor la Serviciul pentru Imigrări al Județului Cluj.

–          Participare directă la organizarea seminariilor şi conferinţelor din toate cele patru proiecte prezentate mai sus.

–          Asistenţă în coordonarea mediatorilor interculturali ce vor fi selectaţi în proiectul Migrant în  România Interculturală.

–          Asistenţă în redactarea revistelor finanţate prin proiectul Migrant în România Interculturală

–          Redactare rapoarte de monitorizare

–          Asistenţă în scriere de proiecte

–          Monitorizare presă şi actualizarea website-ului LADO

Avantaje:

– Participare la  seminariile naţionale din cadrul proiectelor aflate în derulare

– Mediu multicultural – voluntari din ţări precum Tunisia, Maroc, Israel, Palestina, Japonia.

– Diplomă Internship LADO

– Libertate de a pune  ideile  şi proiectele în aplicare, fiind susţinuţi de Echipa LADO

– Recomandări LADO

– Participare la seminarii de formare în ţară şi în străinătate

Posted in STIRI LADO