Liga Apararii
Drepturilor Omului,
Filiala Cluj

Invitatie la masa rotunda

lado cluj

Liga Apărării Drepturilor Omului (LADO), Filiala Cluj și Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), Biroul în România, vă invită în data de 16.06.2016 la o masă rotundă de prezentare a proiectului Programul de sprijin pentru repatriere voluntară umanitar asistată și reintegrare (RVAR). Evenimentul va avea loc la Sala de Sticlă din cadrul Primăriei Muncipiului Cluj-Napoca, începând cu ora 12:00 conform agendei anexate.
Programul de repatriere voluntară este unul umanitar și se adresează migranților din state non UE sau din Spațiul Economic European care și-au pierdut dreptul de ședere legală în România (studenți, muncitori etc.) și care doresc să se întoarcă în țările de origine. De acest program mai pot beneficia și solicitanții de azil care au primit o decizie negativă dar și cei care nu au primit încă o decizie definitivă dar doresc să renunțe la procedură și să se întoarcă acasă.
În cadrul evenimentului vor fi abordate subiecte precum avantajele programului de repatriere voluntară, procedurile acestui program, se vor oferi detalii suplimentare despre potențialii beneficiari și profilul migranților care au apelat deja la repatrierea voluntară.
Masa rotundă va reuni reprezentanți din cadrul comunităților de migranți, instituții publice cu responsabilități în domeniul migrației, presă, ONG-uri cu preocupări în domeniul migrației.
Proiectul este implementat de Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), Biroul în Româmia, în parteneriat cu JRS România și în colaborare cu LADO Cluj. Proiectul beneficiază de co-finanţare din partea Uniunii Europene prin intermediul Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) – Ministerul Afacerilor Interne, în cadrul Programului Național – Fondul Pentru Azil, Migrație și Integrare, contract nr. FAMI/15.02.04.

Pentru confirmări de participare sau alte informaţii, vă rugăm să ne contactați:
Macavei Florin, tel: 0749147418, email: macaveiflorin@yahoo.com
Toth Anita, tel: 0741925813, email: atoth93@yahoo.com

Sesiune de informare

Programul de sprijin pentru repatriere voluntară umanitar asistată şi reintegrare (RVAR) FAMI/15.02.04

Sala de sticlă din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca

Strada Petru Maior nr 2

 

Agenda

Joi, 16.06.2016
12.00 – 12.30 Primirea participanților

Sala de Sticlă

12.30 – 12.35 Cuvânt de deschidere, prezentarea participanților și a agendei evenimentului OIM Romania
12.35 – 13.15 Programul de Repatriere Voluntară Umanitar Asistată şi Reintegrare (RVAR). Beneficiari, avantaje, proceduri. OIM Romania
13.15 – 13.30 Pauză de cafea
13.30 –14.00 Intrebari si raspunsuri OIM România,

participanti

14.00 – 14.15 Concluzii şi încheierea evenimentului (gustare)
Posted in Noutăți LADO

Blog

NE GĂSEȘTI AICI

Aboneaza-te la newsletter

Adresa Email: