Liga Apararii
Drepturilor Omului,
Filiala Cluj

Iași-Curs de formare privind migranții

În aceste zile, la Iași se desfășoară un curs de formare pentru autoritățile publice dar și pentru mediul ONG, din zona Moldovei. Cursul are în vedere problematica migranților și este organizat la inițiativa Ligii Apărării Drepturilor Omului (LADO) filiala Cluj și Centrul pentru Studiul Comparat al Migrației (CSM). Acum, în luna decembrie 2017 se va încheia prima etapă a proiectului „Centrul Român de Cercetare a Migrației, CRCM”. Este vorba de un proiect finanţat prin Programul Naţional – Fondul pentru Azil, Migraţie şi Integrare (FAMI/16.01.01).
Prin acest proiect unic pe plan național se are în vedere crearea unui nou cadru conceptual de documentare si informare, şi a unor noi instrumente de cercetare privind studiul proceselor de integrare a beneficiarilor de protecţie internaţională (BP) şi a resortisanţilor ţărilor terţe (RTT) în societatea românească prin înfiinţarea Centrului Român de Cercetare a Migraţiei – CRCM.
Echipa coordonatoare a proiectului explică faptul că mai este și un grup ţintă secundar al proiectului, care este reprezentat de experţi din instituţii publice cum ar fi Ministerul Educaţiei (ISJ-uri), Ministerul Muncii (AJOFM-uri, primării, AJPIS-uri), ministerul Sănătăţii (CAS-uri), Autoritatea Naţională pentru cetăţenie, selectaţi pentru sprijinirea elaborării, completării şi actualizării bazei de date şi a platformei, şi sprijinirea cercetării propuse prin proiect.
citeste articol

Posted in STIRI LADO