Liga Apararii
Drepturilor Omului,
Filiala Cluj

„Cum învaţă ardelenii de la ţară să respecte mediul înconjurător” (Consultatii-Medicale.ro)

2639979_orig

 

 
Câteva sute de localnici din 30 de comune şi sate din Transilvania pot afla mai multe despre cu trebuie să îşi arunce şi gestioneze gunoaiele sau apele uzate din gospodărie, dar şi ce înseamnă ariile protejate din satele şi comunele lor, printr-un proiect cu fonduri elveţiene, realizat de Liga Apărării Drepturilor Omului (LADO) Cluj.

 

 

Proiectul este co-finanţat de Elveţia, prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român. Echipa implicată în acest proiect trebuie să organizeze 12 întâlniri cu localnicii din satele şi comunele din judeţele Cluj, Bihor, Mureş, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş şi Satu Mare. Dintre acestea, 5 întâlniri au fost, deja, organizate, în cadrul proiectului care a demarat în 1 septembrie 2013 şi urmează să se încheie în februarie 2015.
Studiile arată că 80% din localităţile rurale din judeţul Cluj, de exemplu, au un sistem de salubrizare, mai exact de colectare a deşeurilor din gospodăriile localnicilor. „Problema este ce se întâmplă mai departe cu aceste deşeuri, după ce au fost colectate. Proiectul nostru doreşte să conştientizeze localnicii auspura posibilităilor de colectare selectivă, de reciclare şi de reducere a cantităţilor de gunoi produse”, a declarat Mihaela Beu, expert de mediu al LADO.

Cititi mai multe despre acest subiect pe www.clutoday.ro

 
Articol redactat de Bianca Pădurean, preluat de pe http://www.consultatii-medicale.ro/articole-medicale/1176-cum-gnvaed-ardelenii-de-la-eard-sd-respecte-mediul-gnconjurdtor.html
Posted in STIRI LADO